Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/onlinepokerencasino.nl/myskype.nl/includes/function.php on line 283
De geschiedenis van Skype | MySkype.nl

Skype voor zakelijk gebruik
Skype is ook geschikt voor zakelijk gebruik. Wanneer er vergaderingen over de telefoon plaatsvinden, dan is Skype het ideale medium. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken te voeren via Skype. Dit wordt voornamelijk gedaan bij sollicitaties op afstand, bijvoorbeeld bij bedrijven in het buitenland.

Lees meer

Downloaden en installeren
Het installeren van Skype is in principe erg eenvoudig. Het is echter belangrijk om de specifieke installatieprocedures van bijvoorbeeld Mac of PC te volgen, afhankelijk van of je een Mac computer of een Windows computer hebt. Skype voor privé gebruik is overigens gratis, dus installeer Skype vandaag nog!

Lees meer
De geschiedenis van Skype

De geschiedenis van Skype

Skype heeft al een hele geschiedenis opgebouwd. Het programma is in 2003 ontwikkeld door Niklas Zennstrom en Janus Friis en het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. In het beginstadium van Skype kon je alleen nog maar met elkaar bellen, later werd het programma steeds meer uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. In de eerste zes weken van het ontstaan van Skype is het programma al ruim 4 miljoen keer gedownload. In 2004 presenteerde Skype 'free conference calling', hier kun je met vijf personen tegelijk bellen via het internet, het was een groot succes voor Skype. 

Ebay, investeerders en Microsoft

Op 14 september 2005 werd Skype gekocht door de veilingsite eBay voor 2,6 miljard dollar. Het liep niet zo lekker dus hebben ze het na een tijdje weer doorverkocht aan de investeringsmaatschappij Silver Lake. Het ging goed en de statistieken gaven aan dat Skype aan het einde van 2007 meer dan 276 miljoen gebruikers had. Na een paar jaar werd het bedrijf overgenomen. In mei 2011 verkochten ze Skype aan Microsoft voor 8,2 miljard dollar (6 miljard euro). Skype als product bleef staan maar er werd geïntegreerd in Xbox Live, Kinect, en Outlook. De CEO van Skype, Tony Bates, bleef waardoor hij de afdeling ging leiden. Deze samenwerking beviel goed en plannen werden sneller mogelijk gemaakt. 

Van MSN naar Skype

Doordat Microsoft Skype overnam moest MSN Messenger (Windows Live Messenger) in april 2013 plaats  maken voor Skype. Microsoft verplichten de Messenger-gebruikers om te verhuizen naar Skype. Na 30 april 2013 ging de dienst Messenger offline. Gebruikers konden niet meer inloggen maar werden automatisch ontvangen bij Skype met een notificatie. Dit was een grote stap voor Microsoft, maar de beschikbaarheid van Skype op verschillende platforms maakt het programma aantrekkelijker dan Messenger. Dit noemden ze ook wel de Windows Live Messenger – Skype migratie. 

Terug naar overzicht