Skype voor zakelijk gebruik
Skype is ook geschikt voor zakelijk gebruik. Wanneer er vergaderingen over de telefoon plaatsvinden, dan is Skype het ideale medium. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken te voeren via Skype. Dit wordt voornamelijk gedaan bij sollicitaties op afstand, bijvoorbeeld bij bedrijven in het buitenland.

Lees meer

Downloaden en installeren
Het installeren van Skype is in principe erg eenvoudig. Het is echter belangrijk om de specifieke installatieprocedures van bijvoorbeeld Mac of PC te volgen, afhankelijk van of je een Mac computer of een Windows computer hebt. Skype voor privé gebruik is overigens gratis, dus installeer Skype vandaag nog!

Lees meer
Mobiel abonnement

mobiel abonnement & Skype

Je wist natuurlijk al dat je tegenwoordig ook via je smartphone kunt skypen (Windows Phone, Android, iPhone) en zelfs via je iPad. Wanneer je thuis bent en je gebruik kunt maken van een WiFi verbinding is dit natuurlijk helemaal ideaal, want dan heb je totaal geen kosten voor je skype-gesprek. Maar wat als je bijvoorbeeld onderweg bent en toch dat belangrijke skype-gesprek moet voeren? Dit kan je uiteindelijk veel mobiele data kosten, dus dan is het verstandig om goed na te denken over het mobiel abonnement dat je afsluit. Het gebruiken van een vergelijker voor mobiele abonnementen zoals Foontje.nl is eigenlijk een must-do. Gebruik je een tool voor het vergelijken van mobiele abonnementen dan weet je tenminste zeker dat je niet teveel voor je abonnement betaald.

Mobiele abonnementen met veel data

Wanneer je bijvoorbeeld een zakenman of zakenvrouw bent die veel onderweg is, en tijdens dit reizen hier en daar nog een skype-gesprek gepland heeft staan, heb je een abonnement nodig waarin je een hoog datalimiet hebt. Dit om te voorkomen dat je extra dure kosten buiten je bundel maakt. Een skype-gesprek kan namelijk zomaar 180 MB per uur kwijt zijn, wanneer je de video ook gebruikt. Dit is wellicht niet ontzettend veel, maar als je meerdere gesprekken per week voert loopt het aantal MB's aardig snel op. Kijk dus goed uit bij het kiezen van een mobiel abonnement dat dit aan sluit bij je (toekomstig) data verbruik.

Voor welke provider moet ik kiezen?

Bijna elke provider biedt weer net een ander abonnement aan, waarin ook de mobiele databundels verschillen. Soms kan een mobiele databundel wel oplopen tot zo;n 25 GB internet per maand, al zullen niet veel mensen hier gebruik van maken. Bij veel providers zit er daarnaast al een automatisch datalimiet aan het internet abonnement verbonden, zodat de klanten niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Alhoewel dit voor je eigen bestwil is ingesteld, is het misschien nodig om dit datalimiet aan te passen door hier contact over te hebben met de provider, wanneer je verwacht dat je veel data kwijt zult zijn door Skype. Vantevoren alle internet abonnementen met elkaar vergelijken is dus zeker aan te raden.

Terug naar overzicht