Skype voor zakelijk gebruik
Skype is ook geschikt voor zakelijk gebruik. Wanneer er vergaderingen over de telefoon plaatsvinden, dan is Skype het ideale medium. Tevens is het mogelijk om bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken te voeren via Skype. Dit wordt voornamelijk gedaan bij sollicitaties op afstand, bijvoorbeeld bij bedrijven in het buitenland.

Lees meer

Downloaden en installeren
Het installeren van Skype is in principe erg eenvoudig. Het is echter belangrijk om de specifieke installatieprocedures van bijvoorbeeld Mac of PC te volgen, afhankelijk van of je een Mac computer of een Windows computer hebt. Skype voor privé gebruik is overigens gratis, dus installeer Skype vandaag nog!

Lees meer

Wereldwijd bellen

Skype is een gratis manier van chatten, bellen en videochatten. Je kunt dit wereldwijd doen met behulp van je computer, tablet, TV of telefoon. Het programma is gratis te downloaden en te gebruiken. Om het programma te gebruiken heb je alleen een internetverbinding en een account nodig.

Skype functies

Skype heeft veel functies. Hieronder een overzicht van de belangrijkste functies:

  • Gratis bellen met andere Skype-gebruikers.
  • Voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers.
  • Videogesprekken.
  • Sms-berichten sturen naar vrienden onderweg.
  • Gesprekken doorschakelen.
  • Chatfunctie waarbij je met meerdere personen in één venster kunt.
  • Bestanden delen met elkaar.

SkypeOut

Wil je ook wereldwijd bellen met contacten die geen Skype account hebben, maar gewoon een vast of mobiel telefoonnummer waar je ze op kunt bereiken? Dit is ook mogelijk, je kunt het zogenoemde SkypeOut tegoed kopen of een voordelig abonnement afsluiten. Voor nog geen €5,- per maand bel je bijvoorbeeld al onbeperkt naar vaste en mobiele nummers in Nederland. 

Video-bellen

Skype is een ideale manier om bijvoorbeeld contact te hebben met werkrelaties in het buitenland of een geliefd persoon dat voor een aantal maanden in het buitenland zit. Zo hoef je elkaar niet altijd te bezoeken om elkaar te zien, maar kun je elkaar gewoon gratis contacten. Je kunt met meerdere personen tegelijk video-bellen. Iedereen is te zien, kan spreken en meeluisteren. Je zou dus met het hele gezin tegelijk met opa en oma die op vakantie zijn kunnen bellen. Het enige wat je nodig hebt is een computer of laptop met internetverbinding, een webcam en een luidspreker. Als je gaat video-bellen met je telefoon of tablet heb je alleen maar een internetverbinding nodig.